2016. jan 02.

Szokatlan dekorelemek

írta: Perfektday Orsi
Szokatlan dekorelemek

Réges régen a sátras lagzik korszakában úgy kezdődött az esküvőszervezés, hogy az örömszülők elkezdtek disznót, csirkét, bárányt hizlalni, bort, pálinkát készíteni, és még a virágoskertbe is leveszöldséget ültettek, hogy minél olcsóbban ki lehessen hozni az esküvőt.

Aztán elkövetkezett a rendszerváltás, és az esküvőbizniszt is elérte a változás szele. Mindenki éttermi lakodalmat akart, senki nem akart hetekkel előtte csigatésztát készíteni, krepp-papírt hajtogatni, úgy gondolták a házasulandók és az örömszülők is, hogy minden pénzt megér ha valaki leveszi ezt a gondot a vállukról. 

Manapság akár felkérünk esküvőszervezőt, akár nem, az ifjú pár szeret rész venni az előkészületekben, pl. saját készítésű meghívókkal, valami rájuk jellemző dekorációs elemmel járulnak hozzá a nagy naphoz. Egyrészt segít a fiataloknak ráhangolódni az esküvőre, barkácsolás, pepecselés közben ünnepi hangulatba kerülni, másrészt újra divat a spórolás, és a kreatív esküvő.

Voltam egy olyan esküvőn, ahol a legkedveltebb dekorelem az erős paprika volt cserépben, a húslevest lehetett vele ízesíteni, és a vőlegény büszkén mesélte mindenkinek, hogy ő saját kezűleg nevelgette erre a nagy napra.

apro_piros_csipos_paprika_1.jpg

És hogy lehet a kínált italból dekoráció?

Íme:

545_gyonyoru-ital-huto-jegvodrok-egyszeruen.jpg

 Ha tetszett a blog, látogass el facebook oldalunkra, vagy lépj be a csoportunkba, ahol olcsón juthatsz hozzá esküvői kellékekhez.

Szólj hozzá

dekoráció menyasszony esküvői dekoráció esküvői ruha hagyományos esküvő esküvő blog Esküvő olcsó esküvő egyszerű esküvő Tökéletes esküvő Esküvői feladatlista Esküvői ütemterv esküvői blog hagyományos lakodalom Esküvői helyszín elegáns esküvő esküvő megszervezése spórolási tippek esküvőre spórolás esküvőn takarékos esküvő takarékos menyasszony dekoráció tippek