2015. dec 31.

Menyasszonyi csokor választása II.

írta: Sutoorsolya
Menyasszonyi csokor választása II.

A következő kérdés, hogy milyen típusú csokrot válasszunk. Stylist szemmel a tömörebb, jól kézben tartható csokrok a praktikusak és jól fotózhatóak, de egyes ruhatípusokhoz a más kötéssel készültek is nagyon dekoratívak lehetnek.

- a csepp formájú csokor felülről lefelé keskenyedik, felső része egy szépen kidolgozott kerek csokor. Ez a stílus szinte minden virágból készülhet, és mivel nagyon hatásos, terjedelmes, botanikai bemutatóra hasonlít, inkább romantikus és nagyon egyszerű ruhákhoz illik.

kep_5_klasszikus_zuhany_alaku_menyasszonyi_csokor.jpg

- a kerek csokor a nevében elmondja, milyen: felülről kerek, oldalról nézve félgömb vagy kissé kúp alakú. Készülhet egy vagy többféle virágból, melyek lazán helyezkednek el. Fiatalos, klasszikus vagy romantikus ruhákhoz illik, minden alkathoz csinos, kivéve a nagyon molett hölgyeket, mert az ő kezükben nevetségesen hatna egy apró kis csokor. Polgári esküvőre is bájos egy kis kerek, jelzésszerű csokor, esetleg hosszabb, lelógó masnikkal. Sokan összekeverik a kerek csokrot a biedermeier csokorral. Az utóbbi nagyon tömör, teljesen gömb formájú csokor, ebben zöldeket csak a csokor lezárásához használnak. Nagyon romantikus, bohém, feltűnő ruhához illik és szintén nem való molett hölgyeknek.

4455143f7f635639c976850c64ec37cc.jpg

- a karon hordott, avagy más néven íves menyasszonyi csokor angolszász eredetű, a hagyományos, fehér, hosszú klasszikus vagy letisztultan elegáns, modernebb ruhához illik leginkább. Kifli vagy félhold alakú, melynek egyik ága hosszabb, mint a másik. Igen mutatós fotón, és egyes modern ruhákhoz is a legjobb megoldás, azonban nehezen lehet közlekedni vele és igen kimódoltan lehet csak tartani, mint egy újszülöttet.

a251a30b0006c431c59aeeaeb3786e19.jpg

- a vonalas, grafikus stílusban készített csokor leginkább orchideákból vagy uralkodó jellegű virágokból készül, melyet a középpontból kiinduló vonalrendszerek tesznek izgalmassá. Modern, egyszerű vonalú ruhához illik.

727d3d9865cbb5ad18b706594db9ce6b.jpg

- a virággömb vagy kosárba helyezett menyasszonyi dísz többnyire tűzött technikával készül és minden esetben karra akasztható. Ezeket a díszeket koszorúslányoknak is készíthetjük. Az ilyen a hosszú, laza szabású, jó esésű anyagból készített ruhákhoz illik, klasszikus stílusban, például zártabb, csipkeujjú templomi ruhához.

9158c033b3a92fe274dddc33e58ba8f1.jpg

A virágok kiválasztásakor adjunk a virágkötő tanácsára: a legszebb virág mindig az itthoni, szezonális virág. Nagyon sokféle virágból választhatunk egész évben, de vannak szezonális virágok, melyeket csak bizonyos évszakban vagy hónapokban lehet kapni. Ezek használata még emlékezetesebbé teszi az esküvőt! Ilyen például a gyöngyvirág (Convallaria majalis), bizonyos orchideafajták (Cymbidium), tulipán, boglárka (Ranunculus), szellőrózsa (Anemone), dália (Dahlia), napraforgó (Helianthus annuus), amarilisz (Hippeastrum), jácint (Hyacinthus), nárcisz (Narcissus), kála (Zantedeschia) stb. Ha más virágfajtákat szeretnénk, konkrét elképzeléssel is elmehetünk a virágboltba, előzetes egyeztetés alapján bármi, bárhonnan beszerezhető. Bárhol rendelünk virágot, a virágkötő minden bizonnyal felvilágosít, ha olyat rendelnénk, ami az adott évszakban nem kapható, vagy amit esetleg az adott év virágminősége miatt nem ajánl.

84cf9d49adb77681c8ee48b6b5d566c7.jpg

Ha tetszett a blog, látogass el facebook oldalunkra, vagy lépj be a csoportunkba, ahol olcsón juthatsz hozzá esküvői kellékekhez.

Szólj hozzá

vőlegény menyasszony menyasszonyi ruha esküvői virág eljegyzési gyűrű hagyományos esküvő esküvő blog Esküvő olcsó esküvő egyszerű esküvő Tökéletes esküvő Esküvői feladatlista Esküvői ütemterv esküvői blog hagyományos lakodalom városi esküvő falusi esküvő elegáns esküvő esküvő megszervezése