2015. dec 19.

Esküvői helyszín

írta: Sutoorsolya
Esküvői helyszín

 

Mindenki számára mást jelent a tökéletes esküvői helyszín.

Ez attól is függ, hogy kicsi szűk családi körű esküvőt képzel el, vagy nagyobbat.

Néhány dologra mindenképp figyeljünk oda:

- Legyen az esküvő helyszíne nyugodt, kellemes hangulatú, mivel ez egy, a legfontosabb ünnepélyekből, ezért a zaj, a nem megfelelő környezet zavaró hatású lehet az esküvőre nézve.

- Legyen elég tágas a helyszín, a násznép méretéhez illő, hogy egy teremben elférjen a vacsora és a tánctér, viszont ne legyen túlzottan nagy sem, mert akkor nem lesz megfelelő a hangulat, a vendégek "elvesznek" a teremben.

4b0107d1dade7ef588c53a7d1bb9f8df.jpg

- Az esküvő helyszíne legyen könnyen megközelíthető és rendelkezzen elegendő parkolóhellyel.

- Legyen egy helyiség, ahova a násznép elhelyezheti ruháit, értéktárgyait, mivel a nagy forgatagban bárminek lába kelhet, ezzel kellemetlen helyzetbe hozva a párt és az eseménynek helyet adó intézményt.

- Ha szabadtéri esküvő helyszínt választunk, legyen egy úgynevezett „B” terv, eső és vihar esetére az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.

 

962f2e8ccaef23a6848d364d540e63be.jpg

- Könnyű összeszervezhetőség az esküvőhelyszín és a ceremónia program menete között, mert ha nincs kellően előkészítve akár a házasságkötés, akár a lakodalom helyszíne, az több kellemetlen következménnyel járhat.

- Lehetőleg legyen lehetőség az esküvő helyszínén azon vendégek elszállásolására akiknek nincs módjuk a lakodalom utáni hazautazásra. 

- A lakodalmon nélkülözhetetlen a profi felszolgálás, a finom ételek, a megfelelő mennyiségű és kivitelezésű teríték. Mindenképp győződjünk meg, hogy megfelelő színvonalú ételeket fogunk kapni, és kedves felszolgálók dolgoznak majd az éjszaka folyamán.

cefae39032651cb04c7203843edcf848.jpg

- Esküvői helyszínként gyakran éttermet, szállodát választunk, de van olyan eset is, hogy egy tornatermet, vagy más egyéb csarnokot bérelünk ki, és máshonnan érkezik az étel. Ez esetben bizonyosodjunk meg róla, hogy az ételt szállító és felszolgáló személyzet gondoskodik étel melegítési lehetőségről, nehogy az étel hőfoka miatt legyen élvezhetetlen az amúgy finom vacsora.

- Végül legyen rugalmas a vendéglátó helyszín, az egyedi igényeinket is könnyedén oldja meg, hogy olyan legyen az esküvő amilyennek megálmodjuk.

259097784781760679stlyqrf8c.jpg

 

Szólj hozzá

vőlegény menyasszony eljegyzési gyűrű Esküvő olcsó esküvő egyszerű esküvő Tökéletes esküvő Esküvői feladatlista Esküvői ütemterv sátras lagzi sátras lakodalom hagyományos lakodalom Esküvői helyszín városi esküvő falusi esküvő elegáns esküvő esküvő megszervezése